Haberler - Aktiviteler

BERKSAV - Bergama Kültür ve Sanat Vakfı

  • 102
    28.09.2022

    BERKSAV 2022 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

    Vakfımızın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim ettiği Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni kuruluşunun 33.yıl dönümü olan 14 Eylül tarihinde düzenlediği bir törenle gerçekleşti.

    Törene Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Muzaffer Özarun, BERKSAV üyeleri , Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Üyeleri ve davetli misafirler katıldı.

    2022 Yılı Kültür Ödüllerinden ilki ,”Geçmişten günümüze fotoğraflarla Bergama” fotoğraf arşivi çalışmalarıyla İsmail Hakkı GÜZELER’e Bergama Kaymakamı Avni ORAL tarafından ; 2022 Kültür ödülünün ikincisi “Parşömen Fanzin “ adlı edebiyat dergisi ve eserleri ile Onur ÇALI’ya Belediye Başkanı Hakan KOŞTU tarafından, takdim edildi .

    2022 Sanat ödülünün ilki 2018-(Haziran)2022 arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Genel Müzik Direktörü,İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Hakan ŞENSOY’a kurucu başkanımız Gürbüz BAGANA tarafından ; ikinci sanat ödülü ise Bergama Türküleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla Nihat ÖZÇOBAN’a Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Muzaffer ÖZARUN tarafından takdim edildi .

    BERKSAV Hizmet ödülü ise önceki dönem başkanımız Gökhan GÖNLÜGÜR’e Yönetim kurulu Yüksel ALTUĞ tarafından takdim edildi.

  • 101
    9.12.2021

    BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

    Vakfımızın Olağan Genel Kurul Toplantısı 03 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşti. 01 Kasım 2019- 03 Kasım 2021 tarihleri arasında görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan GÖNLÜGÜR ve Yüksel ALTUĞ, Muzaffer ÖZARUN, Mustafa KARAKAYA, Abdulhalim Cumhur YAZICI ,Levent AKÇAY ve Hüsnü ŞENLENDİRİCİ mevcut yönetim kurulu üyeleri , Yüksel ALTUĞ başkanlığında Muzaffer ÖZARUN, Akın YASA, Gökhan GÖNLÜGÜR, Mehmet OLGUN, Mehmet KAHYA ve Fatih ÖZBEK’ten oluşan yeni yönetim kurulu üyelerine devretti. Ali İhsan SÜTER, Mustafa PULCU ve Mehmet KUTLU’dan oluşan Vakıf Denetim kurulu üyeleri bu dönemde de görevine devam edecekler. Yeni dönem başkanı Yüksel ALTUĞ, Yönetim kurulu Başkanı Gökhan GÖNLÜGÜR’e iki yıllık sürede Vakıf amaçları doğrultusunda kültür sanat alanında yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

  • 100
    9.12.2021

    EFDAL ÖNDER ŞİİR ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU.

    Vakfımızın kurucu üyelerinden merhum Efdal Önder’in anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Efdal Önder Şiir Ödülü birincisi “Bir Enkaz Güzellemesi” adlı eseriyle Gültekin TEZCAN’a ve Jüri Özel ödülü Yener Çetin’e , Efdal Önder’in eşi Ayşe Önder tarafından takdim edildi. Efdal ÖNDER şiir ödülünün düzenlenmesinde fikir öncülüğü yapan yönetim kurulu üyemiz Jüri Koordinatörü Halim YAZICI ve törene katılan diğer jüri üyeleri Hüseyin PEKER, Muammer KARADAŞ’a plaketleri Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Özarun tarafından takdim edildi .

  • 99
    9.12.2021

    BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI (BERKSAV ) KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ TÖRENİ

    BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI (BERKSAV ) KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ TÖRENİ KURULUŞUNUN 32.YILDÖNÜMÜ OLAN 14 EYLÜL TARİHİNDE BERGAMA TARİHİ KALE MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ.
    Törene Kültür ve Turizm Bakanımızı temsilen İzmir İl Kültür Müdürü Murat Karaçanta, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Emniyet Müdürü Özcan Onur, Almanya İzmir Başkonsolu Dr. Detlev Wolter,Kültür Ateşesi Zürich Muench,Müze Müdürü Nilgün Ustura ,Bergama Alan Yönetimi Başkanı Emre Ataberk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Halk Eğitim Müdürü Hakan Ergüner , Bergama Ticaret Odası Üyeleri ,Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Muzaffer Özarun , akademisyenler ,uzmanlar ,davetliler katıldı. Pandemi nedeni ile sınırlı katılımcının davet edildiği törende : 2021 Yılının Kültür Ödülleri Gerda Henkel Vakfı , Alman Arkeoloji Enstitüsü Bergama Kazı Başkanlığı ve Proje Yöneticilerine takdim edildi. Ödüller ,Gerda Henkel Vakfı’nı temsilen Kültür Ateşesi Ulrich Muench’e ,Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen İzmir İl Kültür Müdürü Murat Karaçanta tarafından takdim edildi. Alman Arkeoloji Enstitüsü Bergama Kazı Başkanı Prof.Felix Pirson’a İzmir Büyükşehir Belediyesini temsilen Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından; Kazı Başkanlığında görev alan sosyal proje yöneticileri Doç.Dr.Güler Ateş,Dr.Phil.Habil.Ulrich Mania ,Yüksek Mimar Seçil Tezer Altay’a Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve BERKSAV Başkanı Gökhan Gönlügür tarafından takdim edildi. Sanat Ödülü , Ressam Akın Ekici’ye Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı tarafından takdim edildi. Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği hizmet ödülü ise önceki dönem Dernek Başkanımız Yüksel Altuğ’a , Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Özarun tarafından takdim edildi.

  • 98
    12.01.2021

    BERGAMA’NIN SEVİLEN EDEBİYAT ÖĞRETMENİNİN ADI “EFDAL ÖNDER ŞİİR ÖDÜLÜ” İLE YAŞAYACAK

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı “BERKSAV”, 14 Eylül 1989 tarihinde, Bergama’da kültür ve sanatın araştırılması, incelenmesi, oluşturulması, öğrenilmesi, öğretilmesi, korunması ve kitlelere yayılması amacıyla kurulan bir sivil toplum kurumudur.

    Berksav, Vakıf Senedinde bulunan amaçlarını gerçekleştirmek adına yaptığı etkinliklerin yanında, Bergama’nın kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan, yaptığı çalışmalarla iz bırakan kişilere her yıl takdim ettiği Kültür Sanat Ödülleri de kentimiz ve ülkemiz ölçeğinde saygın ödüller arasında anılmaktadır.

    Vakfımız Yönetim Kurulu, her yıl vermekte olduğu sözkonusu ödüllerin yanısıra, 2021 yılından itibaren kentimizin saygın edebiyat öğretmeni, Vakfımızın kurucu üyelerinden naif ve saygın kişiliği, şairliği, edebi yönü ile sevdiklerinin gönlünde iz bırakmış, öğrencilerine ışık olmuş ve tüm kütüphanesini Vakfımıza bağışlayan, merhum Edebiyat öğretmenimiz Efdal Önder’in edebi kişiliğini ve anısını yaşatmak amacıyla “Efdal Önder Şiir Ödülü” düzenlenmesine karar vermiştir.

    Ödül Seçici kurulu, Ramis DARA, Hüseyin PEKER, Turgay KANTÜRK, Halim YAZICI ve Muammer KARADAŞ‘tan oluşmaktadır.

    EFDAL ÖNDER ŞİİR ÖDÜLÜ KATILIM KOŞULLARI

    1. Adaylar daha önce ödül almamış, kitap halinde yayımlanmaya hazır bir dosya ile ödüle katılabilir.

    Dosya Word veya PDF formatında hazırlanmalıdır. (Times New Roman 12 punto)

    2. Dosyanın herhangi bir yerinde şairin kimliğine dair herhangi bir işaret (isim, rumuz vb.) bulunmamalıdır. Ayrı bir zarfın içine, katılımcının kimlik ve iletişim bilgilerini içeren ödüle katılım dilekçesi koyulmalı ve zarfın üzerine beş ya da altı harften oluşan bir rumuz yazılmalıdır. Dosyalar ve zarf aynı paket içinde yer almalıdır.

    3. Ödül tek bir dosyaya verilecektir. Seçici kurul, gerekli görmesi halinde “Seçici Kurul Özel Ödülü” de verebilir.

    4. Ödül alan dosya, Berksav Kültür Yayınları’nca yayınlanacaktır. Ödül alan dosyanın yayım hakkı BERKSAV’a ait olacak ve basımı gerçekleştirilen kitaptan eser sahibine telif olarak 100 adet verilecektir.

    5. Seçici kurul; Ramis Dara, Turgay Kantürk, Hüseyin Peker, Halim Yazıcı ve Muammer Karadaş’tan oluşmaktadır.

    6. Ödül, 1 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak olup, kazanan şair/şairlere ödülleri Vakfımızın “Kültür Sanat Ödülleri Gecesi” sırasında ödül sahibine takdim edilecek olup, tören tarihi daha sonra açıklanacaktır.

    7. Katılımcıların, altı adet dosyayı 1 Haziran 2021 Salı günü, saat;17;00’ye kadar kadar aşağıdaki adrese elden veya kargo ile ulaştırmaları gerekmektedir.

    8. Katılım koşullarına uymayan dosyalar ile ödüle son katılım tarihi olan 1 Haziran 2021 Salı gününden sonra ulaşan dosyalar ödül dışı tutulacaktır.

    “BERKSAV EFDAL ÖNDER ŞİİR ÖDÜLÜ” SEKRETERYASI

    Berna AVDAN: BERKSAV Müdürü

    Atatürk Bulvarı No:54 Bergama/İzmir

    0 533 457 67 83 – 0 232 631 35 91

    www.berksav.org info@berksav.org

  • 97
    29.09.2020

    BERKSAV KÜLTÜREL MİRAS VE EĞİTİM PROJELERİNİN TANITIMI YAPILDI.

    Mimar Sinan GSÜ Fakültesi-Ege Üniversitesi Bergama MYO-Bergama Belediyesi Alan Yönetimi Başkanlığı –Alman Arkeoloji Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan “Bergama Çok katmanlı Kültürel Peyzajı için kullanıcı dostu web tabanlı interaktif harita tasarımlı projeye Unesco dünya miras listesine alınan somut ve somut olmayan kültürel değerlerin bütüncül bir perspektif ile herkes için erişilebilir olması kentimizin tanıtımına önemli oranda katkı ve kolaylık sağlayacağı inancıyla projeye Vakfımız da paydaş olarak katıldı. İnteraktif Bergama Dijital Kültür Mirası Haritası Projesi Mimar Sinan GSÜ Öğretim Üyesi Gülce OKYAY, Gençlere Miras Bergama Projesi Yüksek Mimar Çiğdem USLU, Bergama Müze Kitleri Projesi Komet Kültür Sanat Projeleri Sergi Tasarım Danışmanı Sebla KUT, Pergamon Kazı Çalışmaları ise Yüksek Mimar Seçil Tezer ALTAY tarafından konuklarımıza tanıtıldı.

    Kültür ve Sanat Ödülleri’nin takdim edilmesinden sonra ise projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere plaketleri;
    Ege Üniversitesi Bergama MYO Öğretim Üyesi Emre ATABERK’e Yönetim Kurulu Üyemiz Muzaffer ÖZARUN, Bergama Belediyesi UNESCO Birimi’nde görev yapan Sanat Tarihçisi Hatice ÖZDEMİR’e önceki dönem başkanlarımızdan Ali İhsan SÜTER, Gülce OKYAY’a Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret ÜRPER, Çiğdem USLU’ya kurucu üyelerimizden Nezih ÖZTÜRE, Sebla KUT’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri KİRAZ, Seçil Tezer ALTAY’a Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Yüksel ALTUĞ, Mehmet Osman ÇETİNER’e Vakfımızın Genel Müdürü Berna AVDAN tarafından takdim edilmiştir.

    Gitarist Anıl Uyanık ve çellist Selo Celil’in yorumladığı ezgilerin renk kattığı 2020 Yılı BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni bilişim uzmanı ve yapımcı Nuri YILDIRIM’ın “Barışta ve Savaşta Kültürün Sürekliliği” konuşmasıyla sona erdi. Nuri Yıldırım’ın plaketini BERKSAV yönetim kurulu üyemiz Levent Akçay takdim etti.

  • 96
    29.09.2020

    BERKSAV GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANINA HİZMET ÖDÜLÜ TAKDİMİ

    BERKSAV’ın 31.yıldönümü Kültür Sanat Ödül Töreni’nde geleneksel olarak verilen Hizmet Ödülü 2017-2019 yılları arasında BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapan Muhammet Muammer Esen’e ,Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gönlügür tarafından takdim edildi.

  • 95
    29.09.2020

    2020 YILI SANAT ÖDÜLÜ

    Karl Kases’in yönettiği Alia A Bosniac Rhapsody, Uğur Yücel’in filme aldığı Ejder Kapanı filmlerinin özgün senaryolarını ve 2019 yılının gişede en çok seyredilen, Amerikan ve Fransız Netflixlerinde de 1 numaraya kadar yükselen bir Güney Kore sineması uyarlaması olan 7. Koğuştaki Mucize filminin yerli senaryosunu kaleme alan, önümüzdeki dönemde tüm dünyada aynı anda vizyona girmesi planlanan uluslararası bir film projesinin de özgün senaryosuna imza atan senarist Kubilay TAT, Yönetim Kurulumuzca Sanat Ödülü’ne layık görülmüştür.

    Sanat Ödülü, senarist Kubilay TAT’a, Belediye Başkanı Sayın Hakan KOŞTU tarafından takdim edildi.

  • 94
    29.09.2020

    2020 YILI KÜLTÜR ÖDÜLÜ

    Ülkemizin kültür envanterinin oluşturulmasını amaçlayan TÜBA-TÜKSEK Projeleri kapsamında 2003 yılı itibariyle proje yöneticisi olduğu Bergama Kentsel Kültür Envanteri Projesi ile başlayıp sürdürdüğü araştırma, belgeleme, koruma ve eğitim çalışmaları nedeniyle 2020 Yılı Kültür Ödülü’ne Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet BİNAN, Yönetim Kurulumuzca Kültür ödülüne layık görülmüştür.
    2020 yılının Kültür Ödülü, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet BİNAN’a; Kurucu Başkanımız Sayın Gürbüz Bağana tarafından takdim edildi.

  • 93
    29.09.2020

    BERKSAV KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

    Vakfımızın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim edilen Kültür ve Sanat Ödül Töreni BERKSAV’ın 31. kuruluş yıldönümü gecesinde gerçekleşti.

    Törene Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Meclis üyeleri, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN ve Doç. Dr. Semiha ŞAHİN, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun BAYKAL, Ege Üniversitesi Bergama MYO Müdür Yardımcısı Levent TÜRKLER, Yüksekokul Sekreteri Akif GÖLDAŞ, Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar AKSOY, BERKSAV Başkanı Gökhan GÖNLÜGÜR, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Yüksel ALTUĞ, Kurucu Başkanımız Gürbüz BAĞANA, müzisyen, bestekâr Cengiz ONURAL önceki dönem başkanlarımız, siyasî parti temsilcileri, yönetim kurulu üyelerimiz, akademisyen ve uzmanlar, basın mensupları, STK temsilcileri ile kültür-sanat severler katıldı.