Haberler - Aktiviteler

BERKSAV - Bergama Kültür ve Sanat Vakfı

  • 74
    12.09.2014

    78.BERGAMA KERMESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 3.BERKSAV SATRANÇ TURNUVASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

    78. Uluslararası Bergama Kermesi etkinliklerin kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası bu yıl da yoğun ilgi gördü. Minikler, Mini Minikler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen turnuvanın açılışını Berksav Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol yaparak katılımcılara başarılar diledi.

    Üç kategoride yapılan yarışmanın ödül törenine katılan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Miniklerin birincisi Kağan Sezer Atamer, Mini Miniklerin Birincisi Ekin Doruk Boza ve Yıldızların birincisi Abdullah Kocuklu’ya madalya ile birlikte Berksav’ın hediye satranç takımlarını takdim ederek ,tüm katılımcıları tebrik etti.

    Berksav Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol ve Berksav Yönetim Kurulu Üyesi Macit Gönlügür ve Halk Eğitim Müdürü Mustafa Tokatlı ise tüm katılımcılara madalya hediye etti. Berksav Başkanı Murat Tanol ,Satranç Turnuvasının düzenlenmesinde önemli katkısı olan Satranç Öğretmeni Burak Üstün ve Pınar Ulukan’a da teşekkür plaketi takdim etti.

    Törenin sonunda Berksav Başkanı Murat Tanol Berksav’ın Kültür Sanat Gecesine şehir dışında olması nedeni ile katılamayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e kuruluşunun 25. yılı anısına Bergama’ya yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

  • 73
    12.09.2014

    BERKSAV KÜLTÜR SANAT GECESİNE KATILAN BAŞKANLARIN ÖDÜL TAKDİMİ

    Berksav'ın 25.yıldönümü nedeni ile düzenlenen Kültür Sanat Gecesi'ne davet edilen geçmiş Dönem Belediye Başkanları sırası ile 1973-1977 görev yapan AHMET SÜTER ,1977-1980 görev yapan RIFAT SERDAROĞLU, 1984-1989 görev yapan YAKUP KAŞARCIOĞLU ,2004-2009 görev yapan RAŞİT ÜRPER'e plaketleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol tarafından takdim edildi. Geçmiş dönem başkanlarından Sefa Taşkın ,Akif Ersezgin ve Dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç şehir dışında olmaları nedeni ile katılamadı .

  • 72
    12.09.2014

    BERKSAV 25.YILDÖNÜMÜNDE GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖDÜL TAKDİMİ

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı geleneksel olarak geçmiş dönem Berksav başkanlarına görev bitiminden sonra gönüllü olarak yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etmektedir. 2011-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ali İhsan Süter’e dönem başkanı Murat Tanol tarafından plaket takdim edildi. Berksav ‘ın kuruluşundan günümüze kadar yapılan çalışmaları ve Dönem başkanlarının etkinliklerini ve anılarını canlandıran fotoğraflardan oluşan sunum davetlileri duygulandırdı.

    Gecede ayrıca BERKSAV’IN 25.kuruluş yıldönümü anısına Bergama Belediye Başkanı olarak görev yapan Belediye Başkanlarına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

  • 71
    12.09.2014

    BERKSAV 2014 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın geleneksel olarak Bergama’nın kültürüne ve sanatına hizmet etmiş kişilere verdiği kültür ve sanat ödül töreni 25.kuruluş yıldönümü gecesinde gerçekleşti.

    2014 yılının Kültür Ödülü Bergama Unesco Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığı’na Berksav Yön.Kur.Bşk tarafından ,Sanat ödülü ise Bergamalı Müzisyen Umut Yasa’ya Berksav Yön.Kur.Üyesi Macit Gönlügür tarafından takdim edildi.

    Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol, ödül töreninde yaptığı konuşmasında bu yıl Kültür ve Sanat Ödüllerinin sahiplerinin belirlenmesindeki kriterleri şöyle açıkladı:

    KÜLTÜR ÖDÜLÜ / Unesco Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığı

    2014 döneminde Bergama’nın Unesco Dünya Mirası Listesine girmesini sağlayan BERGAMA BELEDİYESİ UNESCO DÜNYA MİRASI VE ALAN YÖNETİMİ BiRİMİ Kültür ödülünü almaya uygun görülmüştür diyerek; Yaşagül Ekinci ,Fatih Kurunaz,Bülent Türkmen ,Nesrin Ermiş ve Hatice Özdemir’den oluşan ekibin 2,5 yıl gibi kısa bir sürede gece-gündüz çalışarak bu önemli başarıya ulaştıklarını vurguladı.

    SANAT ÖDÜLÜ/Umut YASA

    “Bergama kültürünü müziği ile dünya ülkelerine tanıtıp yaydığı için Sanat Ödülü Umut Yasa’ya takdim edilmesi Yönetim Kurulumuzca uygun görülmüştür.. Umut Yasa’nın bestesi olan ve Bergama ovalarından esinlenerek yazılan '' Flying-Uçuyorum'' adlı şarkı Norveç'ten Japonya'ya, Amerika'dan Balkanlara kadar pek çok ülkeye, gerek radyolarda çalınmasıyla , gerek konserler vasıtasıyla Bergama'nın sesini ve ruhunu dünyalara ulaştırmıştır. “ dedi.

  • 70
    12.09.2014

    BERKSAV'IN 25.YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI.

    14 Eylül 1989 yılında kurulan Bergama Kültür ve Sanat Vakfı her yıl düzenlediği “Kültür ve Sanat Gecesi”ni bu yıl 78.Bergama Kermesi tarihi ile çakışması nedeni ile 06 Eylül 2014 tarihinde Berksoy Otel’de gerçekleştirdi.

    BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Murat TANOL , yaptığı açılış konuşmasında Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın kuruluş amaçları ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

    Kuruluşundan bu yana sevginin hizmetle bütünleştiği bu süreçte emeği geçen tüm Yönetim Kurulu Başkanları ve Vakıf üyelerine teşekkürlerini sunarak ,ebediyete intikal etmiş olanları rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’ nın kuruluşundan bugüne sanata ve kültüre verdiği değerin, her geçen gün Bergamalıların da katkılarıyla artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

  • 69
    28.03.2014

    BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU “27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ “ COŞKUYLA KUTLADI.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Tiyatro Topluluğu 9 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü kutlamalarını bu yılda coşkuyla gerçekleştirdi. Tiyatro Topluluğu oyuncuları kostümleri ile Berksav binasından başlayarak Cumhuriyet Meydana’na kadar yürüdüler. Cumhuriyet Meydanında BERKSAV Tiyatro Topluluğu oyuncularından Fatma Dereli tarafından pandomim gösterimi yapıldı. Tiyatro oyuncuları sempatik tavırları ile Bergamalıları akşam sahneleyecekleri oyunlarına davet ettiler.

    Berksav Oda Tiyatrosu’nda aynı akşam sahnelenen “Makara Yumak” adlı doğaçlama performansı ve Yönetmen Kemal Kırlar ve oyuncuların hazırladığı skeçler izleyenlere kahkahalı dakikalar yaşattı.

    Berksav Tiyatro Topluluğu’nun etkinliklerini Facebook Berksav Tiyatro Topluluğu grubundan ve Berksav Binası önündeki ilan panosundan takip edilebilirsiniz.

  • 68
    26.02.2014

    Berksav Tiyatro Topluluğu 2014 sezonunu kahkahalarla açtı.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Tiyatro Topluluğu, yılın ilk oyununu BERKSAV Oda Tiyatrosunda oldukça yoğun bir izleyici kitlesi ile gerçekleştirdi.

    Berksav Oda Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kırlar’ın yönetmenliğinde Fatma Dereli, Ece Katı , Kübra Etiz, Alptuğ Aşık, Efkan Gülener, Hilal Gül, İlke Yasa, Erdem Avcı ,Egemen Tütüncü ,Ulaş Gülmez, Can Danış, Berke Gülaydın, Taha Kırlar ve Deniz Özaydemir ’den oluşan oyuncu kadrosunun hazırladığı skeçler ve doğaçlama performansları seyircilere bol kahkahalı anlar yaşattı. Oyuncuların seyirciyi de içine alarak hazırladıkları performansları seyircilerden tam not aldı.

    Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol, Yönetmen Kemal Kırlar’ı ve oyuncuları tebrik ederek,Berksav’ın kültürel ve sanatsal etkinliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

  • 67
    6.11.2013

    BERKSAV'IN 2013-2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, İLK BASIN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

    01 KASIM 2013 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul Toplantısında seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri ,Yönetim Kurulu toplantısında görev bölümü yaptıktan sonra ,Basın mensupları ile Berksav hakkında bilgi ve sohbet toplantısı düzenledi.

    Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol konuşmasında ;

    "Bergama’nın kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkma adına çıktığımız bu yolculukta Bergama Kültür ve Sanat Vakfı olarak , bizleri yalnız bırakmayarak bu tarihi mekan “Küplü Hamam”da düzenlemiş olduğumuz sohbet ve bilgilendirme toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Toplantıya katılımınızdan dolayı şahsım ve yönetim kurulumuz adına hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın 2013-2015 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtmak istiyorum: Murat TANOL, Macit GÖNLÜGÜR, Mustafa DEMİREL, Burak AKGÜN, Ali İhsan SÜTER, Mustafa PULCU, Muammer ESEN, Tüm Yönetim Kurulu üyelerimize 2013-2015 döneminde yapacağımız çalışmalar için şimdiden başarılar diliyorum. Toplantıya katılımınız için tekrar teşekkür ediyor; Bergama kültürünün , Bergama ülküsünün, Bergama sevgisinin yaşanıp yaşatılacağı nice güzel günlerde bir arada olmak dileği ile hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek BERKSAV'ın amaç ve görevleri,sorumluluk alanlarından şöyle bahsetti.

    13 Nisan 1934 tarihinde Ulu önder Atatürk’ün Bergama’ya geldiğinde önerdiği Kermes 1937 yılında rahmetli Osman Bayatlı öncülüğünde kurulan komisyon tarafından düzenlenmeye başlandı. Bu komite daha sonraki yıllarda Bergama’yı Sevenler ve Turizm Cemiyeti olarak dernekleşti.

    1946 yılında da Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu yararına çalışır vasfını kazanan ilk yerel Dernek oldu.

    Bergama’nın tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkma adına ,çıkılan bu yolculukta 1989 yılına gelindiğinde ;Bergama’yı Sevenler Turizm Cemiyeti ,Atatürk Bulvarı üzerindeki gayrimenkulünü vakfederek Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın kurulmasına öncülük etti.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı ,Bergama Ticaret Odası ve 17 Kurucu üyenin nakdi yardımları ile (Gürbüz Bagana, Mustafa Pulcu, Macit Gönlügür ,Akşit Tedik, Rıza Aytekin Tanol, Nezih Öztüre ,Ali İhsan Süter, Erol Hamamcıoğlu,Vecihi Başar,Yusuf Akıncı ,Osman Döşemeci,Nihat Özçoban,Halit Ersezgin,Naci Uslu,Kaya Ergen,Efdal Önder,Yakup Kaşarcıoğlu ) birlikte 14 Eylül 1989 yılında kurulmuştur.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Bergama Sevdalısı olan rahmetli Dr.Hasan Ergül ve eşi Meliha Ergül’ün mal varlığını vakfetmesiyle ekonomik olarak daha da güçlenerek ,çalışmalarını devam etmektedir. Kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm Yönetim kurulu Başkanlarımıza ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor,aramızdan ebediyete intikal etmiş olanları rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz. Ruhları şad olsun.

    BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI’NIN AMAÇ, GÖREV VE SORUMLULUK ALANLARI

    Vakfımız ilkeleri doğrultusunda kültür ve sanatın araştırılmasına , incelenmesine, öğrenilmesine ve öğretilmesine ,korunmasına ve kitlelere yayılmasına yönelik her türlü çalışmayı yapmaktadır. Berksav bu amaç ve görevlerini gerçekleştirmek için ;

    *Bergama kökenli veya Bergama’da bulunan her türlü kültür mirasına sahip çıkmak ,

    *Özellikle Folklorümüzü araştırmak , tanıtmak ,bu konu ile ilgili yarışmalar, gösteriler ,konferanslar ,düzenlemek ,düzenlenenlere katılmak ,

    *Bergama’da , yurtiçinde ve yurt dışında düzenlenen fuar, konferans ,panel, sempozyumlara katılmaya gayret göstermekte ;Bergama’nı tanıtımına katkı sağlayan afiş, kitap, cd gibi materyalleri desteklemektedir.

    Ayrıca zaman zaman Bergama’da arkeolojik, sosyal, tarihi konuları içeren konferanslar da düzenlemektedir. Aynı amaçla çalışan kamu tüzel kişilikleri (Yerel yönetimler, dernekler, odalar, vakıflar)ile işbirliği yapmaktadır.

    *Bergama’nın arkeolojik sosyal, tarihi,s anatsal ,geleneksel değerleri ile ilgili konuları içeren kültürel yayınımız Bergama Belleten adlı kitabımız yayınlanmaktadır. Bu yeni dönemde 21.sayımız ile ilgili hazırlıklarımıza başlayacağız.

    *Vakfımız; Bergamalı gençleri eğitim ve öğretimine katkıda bulunmak ve bu katkı ile oluşacak birikimi şehrimizi aktarmak amacı ile Burs Yönetmeliğimize uygun (Tıp,Eczacılık,Tarih,Sanat tarihi,Arkeoloji, Resim, Heykel,Müzik, Kütüphanecilik, Psikoloji vb.)40 üniversite öğrencisine burs vermektedir. Vakfımız bünyesinde bulunan burs havuzumuz hayırseverlerin bağışları ile desteklenmektedir. Bu dönemde de bu tür bağışların artması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.T üm hayırseverlerimize burs havuzumuza katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

    *BERKSAV Tiyatro Topluluğumuz , Vakıf binamızda bulunan Oda Tiyatrosu’nda Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kırlar öncülüğünde çalışmalarını yaparak 9 sezondur hazırladıkları tiyatro oyunları,şiir dinletilerini yıl içerisinde kendi salonumuzda Bergama Kermesi’nde ve civar ilçelerde katıldıkları festivallerde izleyicilerin beğenisine sunmaktadırlar.

    *Çalışma salonlarımızda Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu ve halk oyunları çalışmaları devam etmektedir.

    * Vakfımız kentimizin ve Bergama’da yaşayan insanların geçmişini, bugününü ve geleceğini ifade edecek malzemeleri objektif yaklaşarak toplamak, toplanan belgelere erişimi en uygun şartlarda sağlamak ve arşivlemek amacıyla çalışma salonlarımızdan birini Osman Bayatlı Kent Arşivine dönüştürerek Bergama’ ya ait ve Bergama hakkında yazılmış her türlü belge, kitap, fotoğraf ve araştırmayı arşivlemektedir.

    * Bergama Kültür ve Sanat Vakfına ait web sitemiz bir kütüphane formatına dönüştürülerek, kültürel yayınımız Bergama Belletenlerin tamamı, Bergama’yı Sevenler Cemiyeti Yayınları, Osman Bayatlı’nın eserlerinin tamamı e-kitap şeklinde Bergama hakkında araştırma yapmak isteyenlerin, hizmetine sunulmuştur.

    *Vakfımızın bugünlere gelmesinde maddi ve manevi çok büyük destekleri olan merhum Dr.Hasan Ergül ve Meliha Ergül’ün ölüm yıldönümlerinde merhumların hayrına yemek düzenlenerek ihtiyaç sahiplerine Belediyemizce dağıtılmaktadır. Dr.Hasan Ergül ve eşi Meliha Ergül’ün vasiyetleri doğrultusunda üniversite sınavlarında 4 dalda en yüksek başarı puanı alan öğrencilere törenle Başarı ödülleri ve cumhuriyet altını takdim edilmektedir. Sağlıklarında ikamet ettikleri evleri bir kız öğrenci konukevine dönüştürülerek Bergama Meslek Yüksekokulu’nda okuyan 16 kız öğrenciyi barındırmaktadır.

    *Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşu ve Vakfımızın da kuruluş yıldönümü günü olan 14 Eylül tarihinde Vakfımız her yıl “Kültür ve Sanat Gecesi” düzenlemektedir. Bu gecenin diğer bir amacı da Bergama’nın kültürel ve sanatsal yaşamına katkıda bulunan kişilere “Kültür ve Sanat ödülleri” takdim ederek, onurlandırmaktır.

    Yönetim Kurulu Başkanı Murat TANOL,Bergama'nın çok katmanlı kültürel yapısı ile ,tarih sanat ve bilimsel gelişmelere tanıklık eden ,dünya üzerindeki en önemli merkezlerden birisi olduğunu söyleyerek; tüm bu zenginlikleri ile Ülkemizin 2014 UNESCO Dünya Miras Listesi adayı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nın ,Bergama Belediyesi tarafından yürütülen bu çalışmaları önemseyerek desteklediğini ve Bergama Belediyesi tarafından oluşturulan Danışma Kurulu’nda yer aldığını belirtti.

  • 66
    19.09.2013

    BERGAMA BELLETEN -20 “BERGAMA GÖRSEL TARİHİ “ ADLI ESER OKURLARI İLE BULUŞTU.

    Berksav’ın kültürel yayını olan Bergama Belleten dizisinin 20.sayısı olan “Bergama Görsel Tarihi” adlı eser in tanıtımı Yön.Kur.Bşk ve aynı zamanda bu projenin sahibi, Ali İhsan Süter tarafından, ”Kültür ve Sanat Gecesi”nde yapıldı.

    Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında : “Takdim edeceğimiz Belleten’in 20.sayısı iki yıllık bir zaman diliminde ve üç dört bin fotoğraf içinden seçilen 855 fotoğraftan meydana gelmektedir.

    “Geçmiş zaman olur ki hayal i cihana değer…”

    Bu kitapta birçoğumuz kendini, yakın dostunu akrabasını, arkadaşını ve büyüğünü görecek. Belki sevinçle belki hüzünle yad edecek... Kitapta bazı isim hatalarımız olabilir. Bunun nedeni Arşivimizdeki fotoğrafların bir bölümünde maalesef bilgilerin olmayışından ya da yetersiz oluşundan kaynaklandı. Bu konudaki kitabın önsözünde de belirttiğim gibi tavsiyem, fotoğraflarınızı dijital ortamda değil; fotoğraf albümlerinde arşivlemeniz. Ve arkalarına tarih ve kişi bilgilerini eklemenizdir.

    Geçmişi sorgulamadan, yapılan yanlışlıkları düzeltmeden ve geçmiş güzelliklere sahip çıkmadan geleceğimizi planlayamayız.

    Bu gün , bu güzel günleri kutlayabiliyorsak bunu , Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına ,vatanı için canını veren değerli büyüklerimize borçluyuz. Hepsini Rahmet ve minnetle anıyorum.

    Kitaba koyamadığımız fotoğrafları Vakfımızın web sitesine yakın bir zamanda ekleyeceğiz. Vakfımızın fotoğraf arşivine katkı koymak isterseniz, fotoğraflarınızı taranarak iade etmek üzere Vakfımız’a ulaştırabilirsiniz.

    Vakfımızın diğer bir projesi de , öncelikle ilçe merkezindeki okulların daha sonra da köylerdeki okulların diploma defterlerinin taranması ve arşivlenmesi çalışmasıdır. Bu çalışmanın büyük bir bölümünü bitirdik.

    Bu çalışmayı da önümüzdeki günlerde kitap olarak ya da web sayfamızda sizlerle paylaşacağız.” Dedi.

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter ,kitabın editörlüğünü üstlenen Berna Avdan ve Sezgin Sarıcaoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

  • 65
    18.09.2013

    2013 YILI BERKSAV KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

    Berksav’ın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim edilen Kültür ve Sanat Ödül Töreni BERKSAV’ın 24.yıldönümü gecesinde gerçekleşti.

    2013 yılının Kültür Ödülü , Facebook Bergamalılar grubuna , grup adına kurucularından Sayın Dr.Önder Altuğ’a, İlçe Kaymakamı Sayın Uğur Kolsuz tarafından takdim edildi.

    Sanat Ödülü ise, Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (BEAFSAD)–Tarih Öğretmeni Sayın Levent Karacaoğlu’na, Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç tarafından takdim edildi.

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter, ödül töreninde yaptığı konuşmasında bu yıl Kültür ve Sanat Ödüllerinin sahiplerinin belirlenmesindeki kriterleri şöyle açıkladı:

    KÜLTÜR ÖDÜLÜ / FACEBOOK BERGAMALILAR GRUBU

    Sosyal medyada kurulan ve üye sayısı 15000 ‘e ulaşan, Bergama’nın tarihine , kültürüne sahip çıkarak araştıran, Bergama’nın tanıtımına bu platformla büyük destek veren Facebook Bergamalılar grubu Yönetim Kurulumuzca Kültür ödülüne layık görülmüştür.

    SANAT ÖDÜLÜ/LEVENT KARACAOĞLU

    Bergama’da fotoğraf sanatının gelişmesini teşvik eden , Bergama’nın tanıtımına gerek yurt içinde gerekse yurt dışında açtığı sergilerle destek olan , Aydınlı olmasına rağmen bir Bergama sevdalısı olan, Atatürk heykeli ve bayrağın yapılanmasındaki projeyi başlatan ve bu konuda çırpınan, Levent Karacaoğlu Hocamıza, Yönetim kurulumuzca sanat ödülü layık görülmüştür.