Bergama Kültür ve Sanat Vakfı

Amacı ve görevi; Kültür ve sanatın araştırılmasına ,incelenmesine oluşturulmasına, öğrenilmesine, korunmasına , kitlelere yayılmasına yönelik her türlü girişimde bulunmaktır.

BERKSAV HABERLER

OSMAN BAYATLI

Müzeci ve Folklor Araştırmacısı. Bergama yöresinin tarihi,sanatı ve folkloru üstüne araştırmalar yapmış ve bunları yayımlamıştır.

OSMAN BAYATLI KİTAPLARI

BERGAMA BELLETENLER

Vakfımız Bergamanın Tarihi Kültürlerini, Gelenek Göreneklerini, folklorunu, tarihi yapıtlarını ve tarihi eserlerini içiren yayınlar çıkarmaktır. Her yıl çıkarılan bu eserin adı "BERGAMA BELLETEN”dir.

Bergama Belletenler
  • 74
    12.09.2014

    78.BERGAMA KERMESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 3.BERKSAV SATRANÇ TURNUVASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

    78. Uluslararası Bergama Kermesi etkinliklerin kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası bu yıl da yoğun ilgi gördü. Minikler, Mini Minikler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen turnuvanın açılışını Berksav Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol yaparak katılımcılara başarılar diledi.

    Üç kategoride yapılan yarışmanın ödül törenine katılan Bergama Beled

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 73
    12.09.2014

    BERKSAV KÜLTÜR SANAT GECESİNE KATILAN BAŞKANLARIN ÖDÜL TAKDİMİ

    Berksav'ın 25.yıldönümü nedeni ile düzenlenen Kültür Sanat Gecesi'ne davet edilen geçmiş Dönem Belediye Başkanları sırası ile 1973-1977 görev yapan AHMET SÜTER ,1977-1980 görev yapan RIFAT SERDAROĞLU, 1984-1989 görev yapan YAKUP KAŞARCIOĞLU ,2004-2009 görev yapan RAŞİT ÜRPER'e plaketleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol tarafından takdim edildi. Geçmiş dönem başkanlarından Sefa Taşkın ,Akif E

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 72
    12.09.2014

    BERKSAV 25.YILDÖNÜMÜNDE GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖDÜL TAKDİMİ

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı geleneksel olarak geçmiş dönem Berksav başkanlarına görev bitiminden sonra gönüllü olarak yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etmektedir. 2011-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ali İhsan Süter’e dönem başkanı Murat Tanol tarafından plaket takdim edildi. Berksav ‘ın kuruluşundan günümüze kadar yapılan çalışmaları ve Dö

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 71
    12.09.2014

    BERKSAV 2014 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın geleneksel olarak Bergama’nın kültürüne ve sanatına hizmet etmiş kişilere verdiği kültür ve sanat ödül töreni 25.kuruluş yıldönümü gecesinde gerçekleşti.

    2014 yılının Kültür Ödülü Bergama Unesco Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığı’na Berksav Yön.Kur.Bşk tarafından ,Sanat ödülü ise Bergamalı Müzisyen Umut Yasa’ya Berksav Yön.Kur.Üyesi Macit Gönlügür tarafı

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 70
    12.09.2014

    BERKSAV'IN 25.YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI.

    14 Eylül 1989 yılında kurulan Bergama Kültür ve Sanat Vakfı her yıl düzenlediği “Kültür ve Sanat Gecesi”ni bu yıl 78.Bergama Kermesi tarihi ile çakışması nedeni ile 06 Eylül 2014 tarihinde Berksoy Otel’de gerçekleştirdi.

    BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Murat TANOL , yaptığı açılış konuşmasında Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın kuruluş amaçları ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 69
    28.03.2014

    BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU “27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ “ COŞKUYLA KUTLADI.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Tiyatro Topluluğu 9 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü kutlamalarını bu yılda coşkuyla gerçekleştirdi. Tiyatro Topluluğu oyuncuları kostümleri ile Berksav binasından başlayarak Cumhuriyet Meydana’na kadar yürüdüler. Cumhuriyet Meydanında BERKSAV Tiyatro Topluluğu oyuncularından Fatma Dereli tarafından pandomim gösterimi yapıldı. Tiyatro oyuncuları sempatik tavırl

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 68
    26.02.2014

    Berksav Tiyatro Topluluğu 2014 sezonunu kahkahalarla açtı.

    Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Tiyatro Topluluğu, yılın ilk oyununu BERKSAV Oda Tiyatrosunda oldukça yoğun bir izleyici kitlesi ile gerçekleştirdi.

    Berksav Oda Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kırlar’ın yönetmenliğinde Fatma Dereli, Ece Katı , Kübra Etiz, Alptuğ Aşık, Efkan Gülener, Hilal Gül, İlke Yasa, Erdem Avcı ,Egemen Tütüncü ,Ulaş Gülmez, Can Danış, Berke Gülaydın, Taha Kırlar

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 67
    6.11.2013

    BERKSAV'IN 2013-2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, İLK BASIN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

    01 KASIM 2013 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul Toplantısında seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri ,Yönetim Kurulu toplantısında görev bölümü yaptıktan sonra ,Basın mensupları ile Berksav hakkında bilgi ve sohbet toplantısı düzenledi.

    Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol konuşmasında ;

    "Bergama’nın kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkma adına çıktığımız bu yolculukta Bergama Kültür ve

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 66
    19.09.2013

    BERGAMA BELLETEN -20 “BERGAMA GÖRSEL TARİHİ “ ADLI ESER OKURLARI İLE BULUŞTU.

    Berksav’ın kültürel yayını olan Bergama Belleten dizisinin 20.sayısı olan “Bergama Görsel Tarihi” adlı eser in tanıtımı Yön.Kur.Bşk ve aynı zamanda bu projenin sahibi, Ali İhsan Süter tarafından, ”Kültür ve Sanat Gecesi”nde yapıldı.

    Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında : “Takdim edeceğimiz Belleten’in 20.sayısı iki yıllık bir zaman diliminde ve üç dört bin fotoğraf içinden s

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER
  • 65
    18.09.2013

    2013 YILI BERKSAV KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

    Berksav’ın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim edilen Kültür ve Sanat Ödül Töreni BERKSAV’ın 24.yıldönümü gecesinde gerçekleşti.

    2013 yılının Kültür Ödülü , Facebook Bergamalılar grubuna , grup adına kurucularından Sayın Dr.Önder Altuğ’a, İlçe Kaymakamı Sayın Uğur Kolsuz tarafından takdim edildi.

    Sanat Ödülü ise, Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (BEAFSAD

    YAZININ DEVAMI TÜM HABERLER

Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz