102
28.09.2022

BERKSAV 2022 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

Vakfımızın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim ettiği Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni kuruluşunun 33.yıl dönümü olan 14 Eylül tarihinde düzenlediği bir törenle gerçekleşti.

Törene Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Muzaffer Özarun, BERKSAV üyeleri , Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Üyeleri ve davetli misafirler katıldı.

2022 Yılı Kültür Ödüllerinden ilki ,”Geçmişten günümüze fotoğraflarla Bergama” fotoğraf arşivi çalışmalarıyla İsmail Hakkı GÜZELER’e Bergama Kaymakamı Avni ORAL tarafından ; 2022 Kültür ödülünün ikincisi “Parşömen Fanzin “ adlı edebiyat dergisi ve eserleri ile Onur ÇALI’ya Belediye Başkanı Hakan KOŞTU tarafından, takdim edildi .

2022 Sanat ödülünün ilki 2018-(Haziran)2022 arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Genel Müzik Direktörü,İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Hakan ŞENSOY’a kurucu başkanımız Gürbüz BAGANA tarafından ; ikinci sanat ödülü ise Bergama Türküleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla Nihat ÖZÇOBAN’a Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Muzaffer ÖZARUN tarafından takdim edildi .

BERKSAV Hizmet ödülü ise önceki dönem başkanımız Gökhan GÖNLÜGÜR’e Yönetim kurulu Yüksel ALTUĞ tarafından takdim edildi.