103
1.10.2024

BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI'NIN 35.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI'NIN 35.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ VE İLÇEMİZİN KURTULUŞUNUN 102.YILDÖNÜMÜ ASKLEPİON TİYATROSUNDA İZMİR DEVLET SENFONİ ORKESTRASININ MUHTEŞEM KONSERİ İLE GERÇEKLEŞTİ.

Berksav’ın 35.Yıldönümü Kültür Sanat Ödülleri ve ilçemizin kurtuluşunun 102.yıldönümü kutlama törenine Asklepion Antik Tiyatrosu ev sahipliği yaptı.Etkinliğe gelen konukları Bergama Güzel San. Lisesi öğrencileri resim sergisi ve müzik dinletisi ile karşıladı. Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi,İzmir İl Kült.Müd.,Bergama Müzesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Vakfımız’ın işbirliği ile gerçekleşen törende açılış konuşmasını yapan Berksav Başkanı Muzaffer Özarun Berksav’ın kuruluşunun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’ya ziyaretine dayandığını ifade ederek; “ Atatürk’ün talimatıyla ülkemizin ilk yerel festivali olan Bergama Kermesini gerçekleştirmek üzere Osman Bayatlı öncülüğünde Bergama’yı Sev. Cemiyeti adıyla bir cemiyet kurulmuş ve bu cemiyet Bergama'yı Sev. Tur. Derneği adıyla Bergama 1968 Yılına kadar Bergama Kermesini düzenlemiş, 14 Eylül 1989 yılında 17 kurucu üyenin maddi ve manevi katkıları ile Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nı kurmuştur." diyerek,Berksav'ın faaliyetlerinden söz etti.

Berg.Bel.Bşk. Prof.Dr.Tanju Çelik, Bşk Yrd.Emel Ürper,Geçmiş Dön Belediye Bşk.Mehmet Gönenç,Ticaret Odası Başkanı Lütfü Kolat ve pek çok sanat severin katıldığı törende; Berksav 2024 Kültür Ödülü ;Bergama hakkında uzun yıllar yaptığı çalışmalar ve yayınlarla Ege Ün. Coğrafya Bölümü öğretim üyesi , Bergama Unesco Alan Bşk. Danışma Kur. Üyesi Prof.Dr.Gözde Emekli’ye geçmiş dönem Berksav başkanı Macit Gönlügür tarafından takdim edildi.
Berksav 2024 Sanat Ödülü 2021 yılında kaleme aldığı “Kayıp Tanrılar Ülkesi”adlı romanıyla Bergama’nın tanıtımına katkı sağlayan Ahmet Ümit’e Bergama Be.Bşk.Prof.Dr.Tanju Çelik tarafından takdim edildi.Berksav Hizmet ödülü ise 2021-2023 yılları arasında Yön.Kur. Bşk. Yüksel Altuğ’a Berksav Başkanı Muzaffer Özarun tarafından takdim edildi.
Dr.Hasan Ergül Başarı Ödülünü ise bu yıl en yüksek başarı puanı alan Ömer Bulunmaz,Pınar Hale Kara,Kazım Özkaya'ya geçmiş dönem Berksav bşk Mustafa Pulcu takdim etti.