Haberler - Aktiviteler

BERKSAV - Bergama Kültür ve Sanat Vakfı

  • 64
    18.09.2013

    BERKSAV 24.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

    Bergama’nın kurtuluşunun 91.yıldönümü ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın kuruluşunun 24.yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Kültür ve Sanat Gecesi” Berksoy Otel’de kutlandı. İzmir’in tanınmış müzik grubu “Orkestra Albatros” eşliğinde keyifli bir gece yaşandı.

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter yaptığı açılış konuşmasında;

    “Vakfımız’ın kuruluş günü ve Bergama’nın kurtuluş günü olan 14 Eylül tarihinde düzenlediğimiz kutlamayı, bizler düğünümüz olarak görüyoruz. Bu yıl düğünümüzü 1 gece öncesinden başlatıyoruz. Yarın da Belediyemizin etkinlikleri ile kurtuluş ve kuruluş günümüzü coşkuyla kutlayacağız.” dedi.

    Berksav’ın faaliyetlerinden bahsederek, geçen 24 yılda BERKSAV’ın Bergama’nın kültür, sanat ve tarihi değerlerinin araştırılması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalarla katkıda bulunduğunu ifade etti.

  • 63
    28.03.2013

    DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU TARAFINDAN COŞKU İLE KUTLANDI.

    Berksav Tiyatro Topluluğu üyeleri 8 yıldır amatör ruhları üstün özveri ile çalışarak tiyatroya verdikleri büyük yürekleri ile yine gönülleri fethettiler. Topluluk oyuncuları tiyatro kostümleri giyerek Berksav önünden başladıkları sanat yürüyüşü sırasında Bergama halkını akşam sahneleyecekleri oyunlarına davet ederek; tiyatro hakkında hazırladıkları bildirilerini dağıttılar. Ayrıca hediye ettikleri Bergama Z binası mozaiklerinden seçilen tiyatro maskı magnetleri ile de Antik Çağ’da Bergama insanının tiyatroya verdiği önemi halkımıza bir kez daha anımsattılar.

    Ayın gün akşamı Berksav oda Tiyatrosunda Tiyatrolar gününe özel sahneledikleri Bayan oyunları Kolajı oyunu ise yoğun bir izleyicinin katılmı ile gerçekleşti. 10 farklı yazarın 10 oyunundan seçilen tradlardan oluşan monolog oyunlar Kemal Kırlar’ın yönetmenliğinde 7 bayan oyuncu tarafından canlı müzik eşliğinde sahnelendi.Oyun bitiminde Berksav II.Başkanı Mustafa Demirel tüm oyuncuların ve seyircilerin Tiyatrolar Gününü kutlayarak Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kırlar’a çiçek takdim etti.Kemal Kırlar teşekkür ederek; hazırladıkları 3 oyunun gelecek aylarda sahne alacağını söyleyerek ,tiyatro şöleninin devam edeceğini bildirdi.

  • 62
    20.09.2012

    2012 YILI Dr.HASAN ERGÜL BAŞARI ÖDÜL TÖRENİ YUSUF PERİN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE GERÇEKLEŞTİ.

    Berksav’ın onur üyesi Dr.Hasan Ergül’ün vasiyeti doğrultusunda her yıl üniversite sınavlarında en yüksek başarı puanı alan öğrencilere verilen “Başarı ödülü” bu yıl 17 Eylül 2012 tarihinde Yusuf Kemalettin Perin Anadolu Öğretmen Lisesinde yapılan törenle gerçekleşti.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Milli Eğitim Şube Müdürü Haluk Demirağ, Berksav Başkanı Ali İhsan Süter, Berksav yönetim kurulu bşk.yrd. Mustafa Demirel, Berksav geçmiş dönem başkanlarından Mustafa Pulcu, Okul Müdürü Yaşar Düşünceli’nin öğretmenler , öğrenciler ve velilerin katıldığı törende başarı ödülleri takdim edildi. Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında; Berksav’ın çalışmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgi vererek; Dr.Hasan Ergül’ün sağlığında verdiği başarı ödüllerinin vasiyeti doğrultusunda geleneksel hale geldiğini ve üniversite öğrencilerine burs verildiğini bildirdi.

    Matematik- Fen ve Türkçe- Matematik alanlarında Tuğçe Turan, Türkçe-Sosyal alanda Gamze Canbaz,Yabancı Dil alanında İlayda Kizir’e cumhuriyet altını ve başarı belgeleri Berksav Başkanı Ali İhsan Süter ,İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ,Şube Müdürü Haluk Demirağ tarafından takdim edildi.

  • 61
    20.09.2012

    2012 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

    Berksav’ın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim edilen Kültür ve Sanat Ödül Töreni gerçekleşti. 2012 yılının Sanat Ödülü Berksav’ın geçmiş dönem başkanlarından Sayın Macit Gönlügür’e ; Kültür Ödülü ise Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç’e takdim edildi.

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter Ödül töreninde yaptığı konuşmasında bu yıl Kültür ve Sanat Ödüllerinin sahiplerinin belirlenmesindeki kriterleri şöyle açıkladı:

    Sayın Macit Gönlügür;

    Bergama’nın sanat hayatına yaptığı çok büyük katkılarla gençlere destek olmuş, Bergama Konservatuarının kurulmasına öncülük etmiştir. Bergama’nın ilklerinden olan Parşömen’i tekrar canlandırarak kentimizin tanıtımına büyük katkı sağladığı bu özverili çalışmaların yanında sanatçı kimliği ile bizlere Türk Sanat Müziğini sevdiren ve birçok genç kardeşimizin başarılı birer sanatçı olmasını sağlayan Sayın Macit Gönlügür’e sanat ödülü yönetim kurulu kararıyla uygun görülmüştür.

    Sayın Mehmet Gönenç;

    Kentimizin kültürel hayatının gelişmesine en büyük katkısı olan Kültür Merkezi’nin yapımında, tiyatroya verdiği önem ve desteklerinden, Unesco Dünya Mirası Listesine girmesinde özverili çabalarından dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyor; Berksav olarak bu çalışmalarını destekliyoruz. Belediye Başkanımız’a ; ayrıca Bergama’yı Sevenler Derneği Türk Halk Müziği projesi olan Bergama’mızın halk kültürünü zenginleştiren Yöresel türkülerimiz olan Bergama Türküleri ve oyun havalarının alan kayıtlarının yapılarak cd olarak çoğaltılması sonucunda TRT arşivine kazandırılması konusundaki katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarım.

    Belediye Başkanlığı süresince Bergama’nın kültürel ve sosyal yaşamını geliştiren hizmetleri ile Sayın Mehmet Gönenç’e kültür ödülü yönetim kurulu kararıyla uygun görülmüştür.” dedi.

  • 60
    20.09.2012

    BERKSAV KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ COŞKUYLA KUTLADI.

    Bergama’nın kurtuluşunun 90.yıldönümü ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın kuruluşunun 23.yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Kültür ve Sanat Gecesi” 14 Eylül 2012 ‘de Berksoy Otel’de kutlandı.İzmir’in tanınmış müzik grubu “Orkestra Albatros” eşliğinde coşkulu bir gece yaşandı.

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter yaptığı açılış konuşmasında Berksav’ın faaliyetlerinden bahsederek, geçen 23 yılda BERKSAV’ın Bergama’nın kültür, sanat ve tarihi değerlerinin araştırılması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalarla katkıda bulunduğunu ifade etti.

    Yapılan hizmet ve görevlerin gönüllük esası ile gerçekleştirildiğini ifade ederek; kuruluşundan günümüze kadar görev yapan Yönetim Kurulu Başkanlarına ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek; ebediyete intikal eden Vakıf üyelerini rahmetle yad etti.

    Geleneksel olarak Berksav’da Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanlarına takdim edilen plaket; 2009-2011 yılları arasında Vakıf Başkanlığı yapan Dr.İnsaf Fidan’a Berksav’ın kurucu başkanı Gürbüz Bagana tarafından takdim edildi.

  • 59
    3.07.2012

    Berksav Tiyatro Topluluğu genç kadrosu “Ah Şu Gençler” oyununu sahnelediler.

    Berksav Tiyatro Topluluğu genç kadrosu 26 Haziran Çarşamba günü Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında “Ah Şu Gençler” oyununu Berksav Oda Tiyatrosunda 3.kez sahnelediler.

    Turgut Özakman’ın kaleme aldığı Berksav Tiy.Topluluğu Sanat Yönetmeni Kemal Kırlar tarafından yönetilen oyunda Gençlerin birbirleriyle ve yetişkinlerle olan ilişkilerindeki temel çatışmaları çözümlemeleri bir kabare üslubu tarzında biçimlendirilmiştir.

    Tamamı Bergamalı gençlerden oluşan 22 kişilik kadro; sahneledikleri oyunla tiyatroseverlerden büyük ilgi gördüler.

  • 55
    3.07.2012

    BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU “BAL SİNEĞİ” ADLI OYUNU 9.KEZ KERMES NEDENİ İLE ASKLEPİON’DA SAHNELEDİ.

    BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU “BAL SİNEĞİ” ADLI OYUNU 9.KEZ BERGAMA KERMESİ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ASKLEPİON’DA SAHNELEDİ. Aydın Arıt tarafından yazılan Berksav Genel Sanat yönetmeni Kemal Kırlar tarafından yönetilen Başrollerini Emre Gülaydın ,Kemal Kırlar ve Kübra Etiz’in oynadığı ve müziği Orçun Saban tarafından yapılan “Bal Sineği “ oyunu seyirciden büyük alkış aldı.

    Dokuzuncu kez sahne alan Bal Sineği oyunun konusu şöyledir.

    Balayına gelen psikolog ve eşi, banyoda tamir yapan muslukçuyla beraber balayı gecelerini paylaşmak zorunda kalırlar. Muslukçu psikolojik sorunları olan bir adamdır.

    Psikologun eşiyse psikologun eski hastasıdır. Bu iki deli arasında kalan psikolog bastırılmış duygularını ön plana çıkartır. Oyun iki deli bir psikologla başlar, üç deliyle biter. Oyuna ''Bal Sineği'' isminin verilmesinin nedeni muslukçunun bala yapışmış bir sinek gibi bir türlü mekandan uzaklaşamamasıdır.

    Berksav Tiyatro Topluluğu 7 sezondur hazırladıkları tiyatro oyunları ve şiir dinletileriyle Bergama’da tiyatro izleyicisinin artmasına çok büyük rol almakla birlikte Yurt içinde düzenlenen festivallere de katılarak Tiyatrolar şehri Bergama’nın adını bir adım daha öne çıkarmışlardır.

  • 54
    3.07.2012

    Bergama Kermesi " Berksav I.Satranç Turnuvası “ gerçekleşti.

    76.Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından “ Berksav I.Satranç Turnuvası “ gerçekleşti.

    İlköğretim öğrencilerinin katıldığı iki kademeli satranç turnuvasında turnuvayı Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başlattı.

    Bel.Bşk.Mehmet Gönenç konuşmasında satranç sporunun öneminden bahsederek turnuvanın Bergama Kermesinde gerçekleşmesi ile daha da önem kazandığını vurgulayarak turnuvaya katılanların Bergama tarihine geçtiklerini ifade etti.

    Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında Satranç oyunun bir beyin sporu olduğunu söyleyerek; satranç oyunun yararlarından bahsetti. Bu yıl I.si gerçekleşen Berksav Satranç turnuvasının gelecek kermeslerde daha geniş kitlelere ulaşacağını civar ilçe ve illerin ve belki yurtdışından katılım ile uluslararası boyutta bir turnuva düzenlenebileceğini söyledi.Turnuvanın organzasyonunda büyük emekleri olan Satranç Öğretmeni Enver Burak Üstün’e ve hakem heyetine katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Turnuvaya katılanlara Berksav tarafından katılım belgesi düzenlenerek dereceye girenlere madalyaları Berksav başkanı Ali ihsan Süter tarafından takdim edildi. Dereceye girenler : I.Kademe: 1.Batıkan Cığal 2.Çağan Yağız Tan 3.Kaan Sezer Atamer 2.Kademe:Semih Şakrak 2.İbrahim Turhan 3.Ali Altın En centilmen oyuncu:Yiğit Kenel En iyi bayan oyuncu:Cansu Irkil

  • 53
    3.07.2012

    Bergama Kermesi " Berksav I.Satranç Turnuvası “ gerçekleşti.

    76.Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından “ Berksav I.Satranç Turnuvası “ gerçekleşti.

    İlköğretim öğrencilerinin katıldığı iki kademeli satranç turnuvasında turnuvayı Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başlattı.

    Bel.Bşk.Mehmet Gönenç konuşmasında satranç sporunun öneminden bahsederek turnuvanın Bergama Kermesinde gerçekleşmesi ile daha da önem kazandığını vurgulayarak turnuvaya katılanların Bergama tarihine geçtiklerini ifade etti.

    Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında Satranç oyunun bir beyin sporu olduğunu söyleyerek; satranç oyunun yararlarından bahsetti. Bu yıl I.si gerçekleşen Berksav Satranç turnuvasının gelecek kermeslerde daha geniş kitlelere ulaşacağını civar ilçe ve illerin ve belki yurtdışından katılım ile uluslararası boyutta bir turnuva düzenlenebileceğini söyledi.Turnuvanın organzasyonunda büyük emekleri olan Satranç Öğretmeni Enver Burak Üstün’e ve hakem heyetine katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Turnuvaya katılanlara Berksav tarafından katılım belgesi düzenlenerek dereceye girenlere madalyaları Berksav başkanı Ali ihsan Süter tarafından takdim edildi. Dereceye girenler : I.Kademe: 1.Batıkan Cığal 2.Çağan Yağız Tan 3.Kaan Sezer Atamer 2.Kademe:Semih Şakrak 2.İbrahim Turhan 3.Ali Altın En centilmen oyuncu:Yiğit Kenel En iyi bayan oyuncu:Cansu Irkil

  • 47
    19.09.2011

    2011 YILI KÜLTÜR ÖDÜLÜ KEMAL ERGEN'E TAKDİM EDİLDİ.

    Berksav'ın 2011 yılı "Sanat ödülü" Berksav’ın üyelerinden Sayın Kemal Ergen’e Bergama Yöresi Folklor araştırmaları ve folklor eğitmenliğindeki başarılarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından takdim edildi.

    Kemal Ergen yaptığı konuşmasında Berksav’dan aldığı ödülün önemini vurgulayarak; Berksav yöneticilerine teşekkür etti.