61
20.09.2012

2012 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

Berksav’ın kuruluşundan günümüze kadar düzenli olarak takdim edilen Kültür ve Sanat Ödül Töreni gerçekleşti. 2012 yılının Sanat Ödülü Berksav’ın geçmiş dönem başkanlarından Sayın Macit Gönlügür’e ; Kültür Ödülü ise Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç’e takdim edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter Ödül töreninde yaptığı konuşmasında bu yıl Kültür ve Sanat Ödüllerinin sahiplerinin belirlenmesindeki kriterleri şöyle açıkladı:

Sayın Macit Gönlügür;

Bergama’nın sanat hayatına yaptığı çok büyük katkılarla gençlere destek olmuş, Bergama Konservatuarının kurulmasına öncülük etmiştir. Bergama’nın ilklerinden olan Parşömen’i tekrar canlandırarak kentimizin tanıtımına büyük katkı sağladığı bu özverili çalışmaların yanında sanatçı kimliği ile bizlere Türk Sanat Müziğini sevdiren ve birçok genç kardeşimizin başarılı birer sanatçı olmasını sağlayan Sayın Macit Gönlügür’e sanat ödülü yönetim kurulu kararıyla uygun görülmüştür.

Sayın Mehmet Gönenç;

Kentimizin kültürel hayatının gelişmesine en büyük katkısı olan Kültür Merkezi’nin yapımında, tiyatroya verdiği önem ve desteklerinden, Unesco Dünya Mirası Listesine girmesinde özverili çabalarından dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyor; Berksav olarak bu çalışmalarını destekliyoruz. Belediye Başkanımız’a ; ayrıca Bergama’yı Sevenler Derneği Türk Halk Müziği projesi olan Bergama’mızın halk kültürünü zenginleştiren Yöresel türkülerimiz olan Bergama Türküleri ve oyun havalarının alan kayıtlarının yapılarak cd olarak çoğaltılması sonucunda TRT arşivine kazandırılması konusundaki katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarım.

Belediye Başkanlığı süresince Bergama’nın kültürel ve sosyal yaşamını geliştiren hizmetleri ile Sayın Mehmet Gönenç’e kültür ödülü yönetim kurulu kararıyla uygun görülmüştür.” dedi.