55
3.07.2012

BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU “BAL SİNEĞİ” ADLI OYUNU 9.KEZ KERMES NEDENİ İLE ASKLEPİON’DA SAHNELEDİ.

BERKSAV TİYATRO TOPLULUĞU “BAL SİNEĞİ” ADLI OYUNU 9.KEZ BERGAMA KERMESİ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ASKLEPİON’DA SAHNELEDİ. Aydın Arıt tarafından yazılan Berksav Genel Sanat yönetmeni Kemal Kırlar tarafından yönetilen Başrollerini Emre Gülaydın ,Kemal Kırlar ve Kübra Etiz’in oynadığı ve müziği Orçun Saban tarafından yapılan “Bal Sineği “ oyunu seyirciden büyük alkış aldı.

Dokuzuncu kez sahne alan Bal Sineği oyunun konusu şöyledir.

Balayına gelen psikolog ve eşi, banyoda tamir yapan muslukçuyla beraber balayı gecelerini paylaşmak zorunda kalırlar. Muslukçu psikolojik sorunları olan bir adamdır.

Psikologun eşiyse psikologun eski hastasıdır. Bu iki deli arasında kalan psikolog bastırılmış duygularını ön plana çıkartır. Oyun iki deli bir psikologla başlar, üç deliyle biter. Oyuna ''Bal Sineği'' isminin verilmesinin nedeni muslukçunun bala yapışmış bir sinek gibi bir türlü mekandan uzaklaşamamasıdır.

Berksav Tiyatro Topluluğu 7 sezondur hazırladıkları tiyatro oyunları ve şiir dinletileriyle Bergama’da tiyatro izleyicisinin artmasına çok büyük rol almakla birlikte Yurt içinde düzenlenen festivallere de katılarak Tiyatrolar şehri Bergama’nın adını bir adım daha öne çıkarmışlardır.